Dagens låt

Ännu en vecka förbi, ännu en fredag med allt som hör till, är det inte underligt hur allt till slut flyter ihop! Idag var det inte så lätt att hitta något jag riktigt gick loss på men snubblade helt plötsligt över lite Oasis låtar. Fick tillbaka lite fina minnen plus att Noel har ju en likadan tröja som jag :) so why not!

Don't Look Back In Anger -  Oasis

Home sweet home

Nu har jag har hittat mitt nya hem och ska skriva på kontraktet idag! Är sjukt sugen på att visa er bilder men det får vänta tills jag har flyttat in och kan ta lite egna sådana.
Ha en grym dag och tacka JA till LIVET :) det blir så mycket roligare då!!

Kram kram

Dagens låt

Tänkte börja värma upp för en RAP vecka som börjar på måndag, gillar Gbg killen som avslutar låten :)

Pissar På Dig - Petter feat. Pst Q and Castelo

Gammal vs. Ung

Igår när jag satt och pillade med ännu ett inlägg i min "BLOGG" ha ha ha har fortfarande svårt med att kalla det min blogg men men hur som. Fixade och trixade när jag kom på att jag hade sett hur syrrorna inte bara lagt in länkar i sina bloggar utan lagt in hela fönster från youtube på sina sidor. Det är ju klart snyggare, så tänkte jag får väl apa efter men efter en lättare undersökning så var jag ej helt säker på hur jag skulle göra. Istället för att sitta i evigheter i hoppet om att hitta hur och vart jag kunde styra detta så drar jag iväg ett sms till en av dem och frågar hur man gör. Så långt har man ju kommit här i livet att om man inte hittar något eller fattar något så spar man en hel del tid och irritation genom att fråga någon kunnig.
Det är iallafall här det hela börjar! Först börjar jag känna mig gammal för detta kan ju inte vara det svåraste men ändå så vet jag inte och hittar inte hur man gör, jag har helt enkelt inte hängt med i utvecklingen!! Annan syn kan också vara den att gammalt folk inte riktigt orkar lägga någon energi på att fatta det nya vilket ännu en gång pekar på att jag börjar bli gammal då jag inte kan :).

Så mitt sms lyder:

Yo Siss! Hur får jag in hela youtube fönster i min blogg som du, istället för som jag, bara en länk?

Svar:

Skriver o förklarar på din blogg


Eeeeehhhh ha ha ha ha... OKAAAAAAAAAJ ja då visste jag ju direkt hur jag skulle göra NOOOOOOOOOOT


20 sekunder senare dimper det ner ännu ett sms:

Såpp. Hoppas du hajar :)

Svarar:

Nope tyvärr :)

sista svaret från henne i vårt givande sms:ande:


Allvarligt... Kan inte beskriva det bättre...


Ha ha ha ja vad ska man säga...

Vad hände med att svara pedagogiskt och beskriva hur och vad man gör?! Typ, gå in på sidan X, sök fram låten/klippet du vill se/kopiera och tryck på låten/klippet så att det börjas spelas. När du gjort detta så ser du till höger en ruta som heter X, koden som finns i den kopierar du och den klistar du in i ditt inlägg.
Jag vet att detta var per sms och det hade nog blivit lite långt men då kan man väl säga att man skickar ett mail senare eller nästa dag.

Vart jag vill komma är att om den yngre generationen är så dåliga på att förklara hur saker och ting fungerar på ett enkelt sätt så kan vi inte förvänta oss att de äldre ska kunna hänga med i dagens utvecklinge eller ens orka hänga med. För hur ska det gå till om ingen har tid eller kan förklara för dem????
Anser mig själv ännu tillhöra den yngre generationen ;) och ska efter gårdagen tänka mer på hur jag agerar mot de äldre och ta mig mer tid.

Siss Love You!! men satt verkligen och skrattade här igår när jag läste dina sms. Fick mig en liten tankeställare om hur våra föräldrar kanske inte alltid hänger med på allt, saker som är hur självklara som helst för oss och hur vi då behandlar dem.

Så se vad jag nu har lärt mig.. för dig min party Siss!!

Party Girl - U2


Dagens låt

Då har vi nått mitten av denna vecka med :), vart tar tiden vägen?? Var ordentligt seg imorse, så fick dra igång dagen på ett chockartat sätt. Var och såg denna grupp på Grönalund Nov 09 och det var första gången jag var på en liknande konsert. Tro det eller ej men det var en häftig upplevelse and YES YES I BOUGHT A T-SHIRT

Friends & Traitors - Raised Fist


Dagens låt

Har gjort detta ett bra tag nu för mig själv men kände att jag ville dela med mig. Börjar dock fundera på hur länge jag kan hålla detta uppe. Hur som, dagen till ära ;) så får ni en lugn och skön låt

Supergirl - Reamonn från albumet Tuesday


Dagens låt

Sorry sorry... glömde ju nästan att lägga ut dagens låt!

Green Eyes - ColdPlay

Gaisberg eller Gais(berg) för Fredrik

Rena vårvädret i Salzburg idag så WHY NOT en tur upp på Gaisberg ett berg som ligger till öst om staden. Ska dela med mig av lite bilder så ni vet hur jag har haft det idag. Mer bilder hittar ni på facebook.




Salzburg nere till höger


Wolfgangsee där borta


GPS

Vet inte om jag redan har sagt det men den här GPSen jag fick av pappa är ju så grym. Den är så grym att jag helt har tappat konceptet med att ens bemöda mig med att hålla koll på hur jag kommer dit jag ska eller vart jag är. Det har blivit för lätt men det sparar tid får man säga.


Äventyr äventyr

Orkade inte stressa iväg imorse när jag skulle iväg till Saalbach utan drog mig några extra minuter, åt lite extra till frukost och velade faktiskt lite om jag skulle orka åka eller inte :) jobbiga val man har nu för tiden... ska jag orka åka skidor eller inte... tunga beslut!!
Kom till slut iväg och inte allt för sent heller så även denna gång slapp jag de äckliga köerna som brukar slingra sig genom dalarna. Det är nu alla tyskar har lov och invaderar de Österrikiska skidorterna. PASS AUF!!
Efter några åk i 7km backen som fick benen att bränna gott och en längre fel åkning som resulterade i att jag fick ta buss tillbaka till Saalbach så var det dags för den efterlängtade lunchen. Slog mig ner vid ett bord med flertalet tyska turister och det blev en rätt trevlig lunch :), de är inte så tokiga trots allt utan ganska roliga faktiskt.



Schweinebraten mit Semmelknödel, Sauerkraut und Biersauce

Som jag skrev innan så åkte jag lite fel idag och blev bjuden på en rejäl tur i naturen. Missade en sväng ner mot Saalbach och istället så övergick transport sträckan till skog och öppna opistade backar. Som tur var så var det inte allt för djup och besvärlig snö så även jag hade en chans att njuta av mitt lilla äventyr.


Hmm... vart tog liften vägen??


... och vart tog pisten vägen????

Trött men glad tillbaka i bilen så hade jag gjort mig förtjänt av ett bättre mellanmål


Finns vissa saker jag bara inte kan låta bli alltså :)

Ni som nu vill komma och besöka mig vet vad ni kan vänta er!


Dagens låt

Så vad har vi varit sugna på idag då????? Jooooo jag vet!!!!

Only For The Weak - In Flames

Dagens låt

Jaha då var det torsdag igen :), sängen och jag var ett idag så lite segt att ta sig upp var det allt!

The Road To Mandalay - Robbie Williams

På väg hem

Är lite kluven för tillfället... jag trivs verkligen här nere och när jag var hemma över helgen så kände jag till och med en viss längtan att åka tillbaka. Det var något helt nytt för mig då jag tills för ett tag sedan bara hade Göteborg som slutmål. Dock när jag väl var tillbaka på jobbet igår så kände jag mig lite tom och ensam. Ingen rolig känsla överhuvudtaget och det är då man börjar tveka på sitt beslut.
Valde att åka hem lite tidigare, träna och sen bara dega framför TVn hela kvällen. Vet inte om jag bara behövde lite egen tid eller varför jag kände så men jag hoppas verkligen att jag inte kommer känna så igen. Menar ju, hur kan man inte trivas när man ser hur fint det är här nere?! Vill att det ska kännas som hemma och inte som något tillfälligt.


Några minuter innan vi landar i Salzburg

Dagens låt

Idag känns det som vår här nere i Salzburg! Klarblå himmel, solen värmer, fåglarna kvittrar och det är 5 plus grader i skuggan. En sådan dag man bara blir glad och på bra humör av så fort man kommer ut. Samtidigt ligger lukten av snö och kyla kvar, allt är precis som det ska vara helt enkelt.
Dagens låt dedikerar jag till en av mina grymma bröder Alvar, som har det lite tufft nu men som absolut gör det bästa av situationen! Din break kommer inom kort bro!! Det var han som tipsade mig om denna och den kommer gå varm på skidsemestern, MERCI.

Edward Maya - Stereo Love
/>



Kl06.30 från Köpenhamn till Salzburg, lätt att drömma sig iväg där uppe
  


Farsans promenad

Tog med mig träningsprylar på resan ifall det skulle ges möjlighet till lite rörelse. Blev att jag haka på pappa på hans långpromenad. En del av denna sträcka går förbi Klitterhus där jag för första gången fick se att hela viken var full av is.
Bra runda farsan och tack för helgen!


Råbocka strand lite längre bort


 
Grymt vinterlandskap

Sorry

Helluuuuu!!! Helgen bjöd på en snabbvisit i Sverige och därav så har det varit lite glest med inlägg. Har inte saknat Sverige så mycket den första tiden här nere i Österrike men när jag väl var på svensk mark så kändes det bra att få komme hem lite. Borta bra men hemma bäst heter det och jag får nog hålla med även om jag inte har någon plats som känns som hemma hemma.
Åkte direkt till Helsingborg för att träffa min bror Lillsluggern Oliver när han deltog i en submission wrestling tävling. När jag satt på läktaren så blev jag verkligen imponerad av hur långt han har kommit och hur vuxen han har blivit. Det var ju inte så längesedan då han inte ens nådde upp till bröstet eller....? Även Alvar var där och vi fick en nice eftermiddag tillsammans.


Hey NOEL  

Dagens låt

Igår efter jobbet så var jag ute på en socialdrink med några kollegor. Vi gick till en mysig lokal Österrikisk krog some hetter Drei Hazen där vi satt och snackade iväg kvällen. Det är ju alltid trevligt att gå ut, ta några glas och äta en bit men ni kanske inte visste detta men här så röker de ju fortfarande inomhus. Det infördes tydligen en likadan lag som vi har hemma i Sverige men då det inte gick hem så riktigt hos befolkningen och att det inte utfärdas några riktiga böter så skiter de helt enkelt i det. Så när jag kom hem igår så luktade jag som en askkopp och har lite känningar idag av all rök jag fick i mig. Sure jag har ju feströkt några gånger genom mitt liv men när man inte har rört en cigg på jag vet inte hur länge så känner man av det direkt.

Ja ja nog om de dåliga vanorna från krogen :) nu ska dagens låt presenteras och idag behövdes lite lite energi för att komma igång SO CRANK IT UP

The Girl And The Robot (feat. Robyn) - Röyksopp


Dagens låt

Idag får Muse leverera dagens låt!

Uprising
- Muse

Dagens låt

Idag blir det en liten hyllning till filmen Resorvoir Dogs och en dans a la Michael Madsen på mitt hotelrum :)

Stuck In The Middle With You av Stealers Wheel
/>
De som är känsliga behöver inte kolla länken nedan till scenen jag hänvisar till!

http://www.youtube.com/watch?v=LLTqecGbdCc


Dagens låt

Blir att jag lyssnar på en hel del musik på och utanför jobbet. På jobbet så hjälper det mig fokusera och utanför så är det bara skönt att ha det i bakgrunden när man stökar runt där hemma. Brukar vara det första jag gör när jag vaknar, att dra igång spotify och söka upp något som jag känner passar för dagens humör eller dagens känsla. Sen är det bara att skruva upp volymen och jobba igång dagen :)!!

Idag fastnade jag för en gammal goding som vi Lethinare känner igen mycket väl och som antagligen väcker en hel del minnen, dagens låt är därför:

Nowhere Fast  med gruppen Fire Inc. (Streets of Fire)

Letandet går vidare...

Tittade på en lägenhet idag som hade varit precis lagom för mig men den såg ut som skit. Direkt när jag kom in så kände jag hur mycket jag ogillade den. Som ni vet så lägger jag gärna lite mer på mitt boende och har alltid gjort så för att kunna trivas och må bra. Tyvärr blir det att tacka nej till denna och leta vidare, måste ha något jag kan känna mig hemma i.

Ja ja nu får det bli ett glas rött till Gudfadern del II som avslutar denna helg! Sleep tight and don't let the bedbugs bite!

Helt galet trött

Skidpremiär i Saalbach stod på schemat idag och det gick rätt bra tycker jag. Kände mig lite som Bambi på hal is i början men hittade ganska snabbt rätt. Vädret kunde varit lite bättre men det tog inte bort det roliga. Det var helt grymt kul att få åka igen och det är så lätt att ta sig till de olika systemen då de är så nära! Jag har 5 stora system inom radien av 10 mil som jag känner till.
Sitter nu hemma stel, sliten och öm :), ska nog ta mig en öl och titta på en film. 







Kööööörv


Kände att jag behövde ladda för morgondagens skidåkning, lite extra energi kan ju inte skada. Augustiner Braü är en av stadens lokala bryggerier som inte bara serverar god öl men också riktig bra husmannskost!

 

Krapfen

Ohhh lycka till att hålla dieten när det ligger några stadiga krapfen på kontoret på fredagsmorgon :)! Sjukt goda men det blev bara en halv idag... MUMS



Krapfen (von althochdeutsch kraffo, „Kralle, Haken“) sind kleinere süße oder salzige Gebäckstücke, oft mit Füllung, die nicht im Ofen gebacken, sondern in heißem Fett (Schmalz oder Pflanzenöl) frittiert werden Fettgebackenes.

Justified with a twist

Idag har det varit pissväder ute och dagen har inte bjudit på något kul alls! Ingen större fara då det alltid kommer finnas gråa dagar. Tur att man unnade sig något litet extra i London och kan sjunka ner i sängen framför TVn och njuta av en "Justifie with a twist" som jag kallar den. Lite bättre och lite godare variant av min Jack D. Mamma, Challe och Alex, det finns till er med ;)!

 


Kitzbühel




Förra helgen så bestämde jag mig för att ta chansen att åka till Kitzbühel och titta på det berömda störtloppet Hahnenkamm Rennen. Det blev en helt galet bra dag och jag fick uppleva något nytt "stört"skönt... ha ha ha ibland överraskar jag mig själv ;). Skämt o sidor, det var en dag jag sent kommer glömma, perfekt väder med några minusgrader och strålande solsken och en stämning bland alla på plats som är svår att beskriva.
Kitzbühel ligger bara en timme från Salzburg men då det varje år valfärdas ca 50000 åskådare till den lilla byn så ville jag komma iväg i tid och hinna före köerna. Ställde väckarklockan på 06.30, packade min ryggsäck med lite provianter för kommande dag. Kom iväg på utsatt tid och anlände i Oberndorf in Tirol vid 08.30 (3 timmar innan första åkaren). Oberndorf håller med en stor parkering för alla tillresta och därifrån kan man ta en shuttle till backen.


Jag vet pappa att jag inte ska leka med mobilen i bilen men jag var själv och man blir lite till sig bara när man är ute och reser och allt är så fint runt omkring en :)



Trots att jag var ute i god tid så var det livat värre i byn och hela vägen fram till raceområdet. Första bilden på backen där några timmar senare åkaren Cuche flyger ner i en fart lite över 140km/h.


Hade fått för mig att jag ville upp en bit i backen för att se dem i full action, behöver väl kanske inte säga att jag blev rätt svettig på vägen upp ;) tur att man hade klätt sig bra och tänkt på att ta med sig lite ombyte ifall att.


Visst är det fint men när man väl står och tittar ut över detta så tänker man inte så mycket, utan man bara suger i sig det fina och man mår rätt så j.... bra helt enkelt.


Jo den fanns överallt, var bra drag på gänget


Efter ca 20 åkare gick jag ner till målgången där den riktiga festen var. Helt otroligt vilken stämning och fest det var där. Nästa år blir det att bo över en natt och ta del av nattlivet, ska vara sanslöst skoj.


Behöver inte säga så mycket mer...




Ha ha ha yeah what can I say?! Behövde ju göra en pitstop... värmde bra i kistan :)! De hade dock ingen Jäger för HjalleJäger HA HA HA HA


Efter en lång dag så begav jag mig hem, kände mig lite trött men mest glad över att jag inte missade detta event. Stannade och tog en kaffe med denna bild framför mig, tror att jag trivs rätt bra nu!

RSS 2.0