Dagens låt

Bättre sent än aldrig eller hur!! He he he men titta vad jag hittade idag... verkligen back in the days.

Love To Hate You - Erasure




Dagens låt

Träningvärk, träningsvärk och åter träningsvärk... härlig känsla!! Har under nattens gång haft krampkänningar i vaden och behövt gå upp några gånger för att stretcha och dricka vatten, som tur är så gick det inte hela vägen. Kramp är ju bland det värsta man kan få när man sover, man bara flyger upp ur sängen i smärtor och försöker på något sätt få grepp om vad som händer för att sedan paja muskeln helt genom att sträcka ut den när den är kall.
Imorse fick det bli lite Robbie Williams och låten Tripping tog fram den rätta feelingen för idag.

Tripping - Robbie Williams


På besök i Erding

Igår när jag körde Oliver till flygplatsen i Munchen så passade vi på att svänga förbi Erding dit jag flyttade som 12 åring. Det hade förändrats så oerhört mycket där, vilket var givet då det var ett tag sedan, men känslan fanns kvar. Det var hur kul som helst att gå förbi vårat gamla hus och ta en sväng i kvarteret uppe vid Keltereistrasse. Goda som dåliga minnen dyker på en och man kan inte sluta undra över hur det hade varit eller blivit om vi hade stannat kvar. Vet att jag tänker mycket och att jag grubblar över saker och ting lite för mycket och lite för länge men nu vet jag även att jag blir lite väl känslomässigt involverad i vissa saker. Om det är bra eller inte, det vet jag inte, men rätt intressant att känna det när det kommer över en.


Keltereistrasse 31, mitt gamla rum till höger där.


Här är mitt första jobb, brukade städa och plocka undan sopor på helgerna! Här började karriären :)





Gågatan med blick upp mot torget


Min första skola i Tyskland, Hauptschule. Fick efter två år så pass bra betyg att jag kom in på realskolan i Erding


Huvudingången


Brunch i Erding och min stora lillebror kan tydligen äta hur mycket som helst :)

Dagens låt

Vaknade seg, var svårt att komma ur sängen och ingen vilja att gå till jobbet... men tog tag i det :). Gick upp, tog en snabb kall dusch, på med joggingutrustningen och iväg till denna låt! Så var man på banan igen.

Don't Stop Me Now - Queen


TGIF samt dagens låt

Fredagar börjar alltid lika bra tycker jag! Man vaknar upp och känner att NICE... snart helg och så rullar det bara på. Hemma i Sverige så gjorde man alltid planer för kvällen eller helgen och det bara sprutade ut positiva vibbar. Här nere i Salzburg så ser jag givetvis också fram emot helgerna men på ett helt annat sätt. Fokus ligger mer på att få saker gjorda, återhämta sig och ladda för den kommande veckan. Ska spinna vidare på detta spår när jag känner att jag har lite mer tid och ork :)

Dagens låt blir med VAPNET:

Kalla Mig - Vapnet


Dagens låt som nästan glömdes av ;)

Då den kommer så sent så ska jag inte vara långrandig

Sexy - French Affair


Dagens låt

Finns inte så mycket att säga om denna mer än att jag gillar denna version bäst och den talar för sig själv!

Inga problem - Veronica Maggio, Snook och Petter (Remix)


Är våren här för att stanna nu???

Andra dagen på raken med superväder här i Salzburg. Igår hade vi 18 grader och strålande sol och det verkar bli lika bra idag :). Det finns ingen snö kvar i dalarna och gatusoparna har börjat röja undan allt grus från vägar och trottoarer, ännu ett tecken på att det med största sannolikhet inte kommer mycket mer snö i år. Visst är det nice med vår och värme men jag ville få några helger till med bra skidåkning, känner att jag inte riktigt är klar med denna säsong. Dumt att klaga dock så får väl leva med solen, uteserveringar och kall öl.... jobbigt värre ;)!
Det finns ett berg/kulle just bredvid vårat jobb där jag brukar ta min lunchpromenad ibland, har visat bilder från det förut men ni ska få några till.


Kan man få ett bättre vårtecken än såhär?!


En av bänkarna jag brukar sitta på ett tag ger mig denna utsikt.


Från min balkong imorse

Dagens låt

Vaknade upp idag med en rejäl träningsverk från gårdagens gymbesök :) pga av skidsemester och krasslighet så var det första gången på ca två veckor som jag var där. Hur skönt som helst att komma igång igen och känner mig ordentligt peppad att köra vidare nu. Med tanke på detta så behövdes en låt med lite ös och varför inte lite connection till skidåkning, denna låt används ofta i bra skidfilmer vid freestyle åkning.

Invisible - Danko Jones


Utkast: Mars 21, 2010

Jaha, nu har man precis lagat morgondagens matlåda... ohh så duktig man är :). Det blir stekt lax med en bättre sallad och dressing till. Dressingen är gjord på olivolja, vit balsamvinäger, italienska örter och två stänk vatten.
Lite trist är det allt att alltid bara laga mat åt sig själv och det skulle vara ganska lätt att bli lat och köpa take away istället. Men hur gott är det i längden och hur nyttigt är det?
När jag just flyttat hit så tyckte jag att det var lite sisådär att gå ut och äta själv. Man kände sig helt enkelt ensam och lite tragisk :) så jag alltid tyckt om folk som suttit ensamma ute på restauranger. Dock så är det en vanesak har jag märkt och nu så uppskattar jag till och med den tiden då jag går ut och äter på egen hand. Med det vill jag inte säga att jag föredrar att gå ut själv utan jag har ju hellre sällskap men det ger en tid för eftertanke och reflektion. Dessutom så är det rätt kul att bara titta på folk och se hur de har det.

Idag blev det lunch på en mysig restaurang i Saalbach efter ett tyngre skidpass :)





Kan aldrig gå fel med en rejäl Wienerschnitzel i Österrike men den såg lite godare ut live ;)

Äntligen måndag :) och dagens låt

... och för mig stämmer det verkligen denna vecka! FF kommer ju på besök redan på onsdagkväll, ska hämta honom i Munchen och sen ha en skidhelg tillsammans. Om vädret tillåter så ska vi försöka prova på tre olika system kommande helg.

KENT får öppna denna vecka, inte alltid den mest uppiggande musiken men jag får alltid en bra känsla av dem.

Generation Ex - KENT


Soffa

Glömde säga att jag idag köpte en soffa till lägenheten :). Ni får vänta och se hur den passar in i lyan men tog faktiskt ett kort på den i butiken. Grymt softar vänlig är den iallafall och får nog påstå att jag är nöjd med köpet. 


EPT Snowfest

Blev uppringd av chefen idag som undrade om jag ville åka upp till Saalbach för att gå på invigningen av årets upplaga av EPT Snowfest. Det var man ju inte helt främmande till, packade snabbt och drog iväg. Det är bara ca 10 mil att köra från Salzburg så inget större planerande var nödvändigt. Tyvärr så är klimatförändring väldigt märkbar här då det redan nu knappt finns någon snö kvar vilket inte var fallet för ett antal år sedan. Checkade in på Hotel Edelweiss, ett fint hotel som nu är i tredje generationens ägo.
Turneringen spelas på the Alpine Palace Hotel som är en bra påskostad anläggning. De serverade en bra buffe som var bättre än många restaurangers a la carte.

Nej nu är det dags att krypa till kojs, har varit en lång dag!


Blir nog att sträcka ut ordentligt :)

Dagens låt

TGIF!!!!! Har känt mig lite hängig denna vecka och kommer ägna helgen att komma på fötterna igen! Ska handla soffa, soffbord, matta och TV hylla så det kan bli lite kul att pyssla med hemma. Kanske även får lite besök från Stockholm om jag har tur. Nästa vecka kommer lillbrorsan ner för att hänga en långhelg, ska bli riktigt kul att få ner honom.

Idag bjuder vi på ColdPlay

Don't Panic - ColdPlay


Dagens låt

Ännu en fin vårdag här nere i Salzburg och det var med lätta steg man promenerade till jobbet. Allt blir så mycket lättare och roligare med bra väder. Tänker dock mycket på sverige för stunden och vad jag skulle kunna göra där hemma när jag beslutar mig för att återvända. Jag satte ju upp ett mål när jag bodde i Stockholm som jag med några månaders försening klarade av och nu sitter jag här. Rätt nöjd med resultatet men att sätta upp nya framtida mål kan ju inte skada.

Får en bra vårkänsla av denna låt

En Man Du Tyckte Om - Bo Kaspers Orkester


Dagens låt

Dagens låt idag ägnas åt en nygammal vän som jag åter fick kontakt med nere i Frankrike!

Alors on Dance - Stromae

La Folie Douce

Igår nämnde jag La Folie Douce i Val d'Isere, vinterns motsvarighet till sommarens Kallis på Gotland. En härlig afterski fest från 15-17 varje eftermiddag om vädret tillåter :). Stället ligger mitt i en av backarna i nedre Val d'Isere och det går inte att missa när man kommer åkande, dels pga av allt folk som samlas där för att delta eller bara titta på spektaklet och dels pga den höga musiken som pumpas ut.
Man får vara lite försiktig med hur mycket man dricker bara för när stället stänger så har man en backe kvar innan man är nere i byn :).








Val d'Isere har en hel del att bjuda på

Har nu varit i Val d'Isere några gånger men verkar inte tröttna det minsta. Kan bero på skidsystemets storlek och att jag alltid har åkt med ett bra sällskap! Årets säsong hade inte varit så bra vädermässigt inför vår vecka men ännu en gång så prickade vi rätt. De hade haft 15 eller 16 soldagar innan vi kom dit och bara under vår vecka så hade vi 5, inte så illa pinkat eller hur. När vädret tillåter vilket det gjorde under vår vistelse så har de dessutom en av världens bästa afterski som ligger mitt i en av backarna. Stället heter La Folie Douce och kan jämföras med Gotland under Stockholmsveckan. Så får ni chansen någon gång ÅK DIT!








Val d'Isere




Utsikt från La Grande Motte

Dagens låt

Lite grådassigt och kallt ute men ska inte klaga efter den veckan jag har haft! Lika bra att försöka ordna till dagen med lite bra musik istället :)

See The Sun - The Kooks


Tillbaka från Val d'Isere och nu kör vi dagens låt igen

Kom tillbaka från Val d'Isere igår eftermiddag och kände mig rätt ok med det hela. Dock så kröp sakta men säkert känslan av ensamheten fram, kanske inte så konstigt med tanke på att jag har bott rätt tight med fyra snubbar den senaste veckan. Hur som, så kändes det inte så vidare roligt och det går inte att undvika att tänka på kompisar och familj där hemma och om detta är värt det just nu?! Det blir nog bättre, nu till helgen så kommer antagligen en polare förbi och hälsar på och nästa vecka så kommer ju FF ner för några dagars skidåkning. Vi kanske har rejäl tur Oliver för det har nämligen börjat snöa här igen nu :). 

Jag körde fram och tillbaka till Val d'Isere, rätt nice trip och jag fick se en hel del fina platser med vägen. Det blev lite mer än 110 mil totalt då jag hämtade upp lite kompisar nere i Grenoble. För att visa vilken rutt det blev så kan ni kolla denna länk:
 
Visa större karta 

Ni kan hitta bilder från skidresa på Facebook men lägger nog in några här med lite senare.

Med tanke på känslan jag fick igår så passar det med följande låt:

Jag får liksom ingen ordning - Lars Winnerbäck


Val d'Isere

Nu bär det av till Val d'Isere för en veckas skidåkning :)! Ha det gott så hörs vi när jag kommer hem.

Kram kram


Dagens låt och en extra för pappa

Då var det fredag och sista dagen på en lättare RAP/Hip Hop vecka. Avslutar med en av de största 2Pac

Letter 2 my unborn child - 2Pac




Denna musik kan inte passa alla och då pappa har fixat nya högtalare till sin dator så får jag bjuda honom på något med!

Road To Hell - Chris Rea


Litta tvitt :)

Det finns många bra saker med sitt egna boende jämfört med hotel livet och en av dem är att man äntligen får/kan tvätta när man vill. Det gör livet lite lättare och bekvämare. Tar man bort det man tar för givet så märker man rätt snabbt hur krångligt man tycker saker och ting blir. 
Nu blev det ju till och med ännu bättre än hemma då jag nu har tvättmaskin i lägenheten!!!
Här i Österrike så tvättar man med flytande tvättmedel, kändes konstigt första gången men visade sig att det inte var så stor skillnad. Det blev rent här nere med!


Dagens låt

Näst sista för veckan... detta var back in the days :)

Just D - Vart to den söta lilla flickan vägen


Preview av mitt vardagsrum

Vet att ni längtar efter att se hur jag bor nu, men har pga jobbet inte varit hemma så mycket när det funnits dagsljus. Här får ni dock en bild från det som är/ska vara mitt vardagsrum.


Till vänster så ser ni min balkongdörr

Försmak av våren

Det bjöds på en försmak av våren som komma skall förra helgen! Medans ni där uppe i norr hade värsta snöstormen så bjöd Salzburg på 15 grader och strålande sol. Fick bli en promenad på stan och ett besök helgens marknad.


Satte mig vid flode Salzach som rinner genom Salzburg och njöt av värmen


Österrikiskt mellanmål på marknaden


Dagens låt

Har kört allt för lite live spelningar, så här kommer en cool spelning från Detroit

Eminem & 50 - Patiently Waiting (Live Detroit)


Dagens låt

Vi fortsätter på old school RAP med en bra blandning av några goa gubbar!


Snoop Dogg Feat. Nate Dogg & Xzibit - Bitch Please


Dagens låt

Ny vecka och nya låtar varje dag :), lovade en RAP vecka, så då kör vi igång med, DA SHIT, helt enkelt hardcore!

Heavy Metal Kings - Jedi Mind Tricks


RSS 2.0