Lyckad helg med farsan

Jo det var en lyckad och nice helg med pappa på besök i Salzburg. En bra blanding av restaurangbesök, utgång och strosande på Salzburgs julmarknad. Tack pappa!

Foo Fighters - Wheels


Dagens jullåt :)

Band Aid - Do They Know its Christmas


Idag kommer farsan på besök

Yo yo idag landar farsan i Salzburg och stannar en långhelg. Som vanligt blir det en helg i Maten och Dryckens tecken och det är väl så det ska vara ibland. Har redan bokat bord på stans mest personliga italienska restaurang där några polare och jag äter varje onsdag. Det finns inga menyer att gå efter utan det tillagas alltid tre pastarätter som man får välja mellan. Vinet serveras alltid i en enklare karaff och antipasti tallriken till förrätt rekommenderas varmt.
Nu har det även blivit lite kallare här nere och solen tittar fram vilket den inte har lyckats med de senaste dagarna. Hoppas att vi får lite uppehåll på söndag för då blir det en förmiddag i Saalbach igen.
Det kommer nog bli en bra helg!

Så här såg det ut påväg till jobbet igår.
Mera scccchhhnnnöööööö

Just nu råder värsta snöfallet i Salzburg och har gjort så hela helgen. Dock lika fort som det så försvinner det för att det är lite för varmt för att det ska ligga kvar. Får iallafall upp julkänslan av det hela vilket är nice. Jag älskar det danska språket :)

Rasmus Seebach - Engel


Lördagslåt

Fixar och trixar lite i lägenheten, tänker på er där hemma, är sugen på något onyttigt, vill åka skidor varje dag, vill en vecka till värmen... mycken man vill men när man lutar sig tillbaka i soffan så är man rätt nöjd ändå ;)

Daniel Adams-Ray - Gubben I Lådan


Fredagslåt

Hittade en nice snutt av Gorillaz som jag kör idag, enjoy och ha en bra helg!

Gorillaz - "On Melancholy Hill"


Dagens låt

Gillar denna version av mikrofonkåt, inte en förbättring men nice med nytt stuk!

September - Mikrofonkåt


Saalbach 8Dec


De utlovade bilderna från min dag i Saalbach igår. Hade bra tur med vädret, som ni ser så var det värre nere i dalen!Röd dag i Österrike

Ledig dag idag och varför inte passa på att ta en tur till Saalbach Hinterglemm! Andra gången jag får tillfälle att prova mina nya pjäxor och om de inte känns bättre idag så blir det att byta dem. Skriver mer senare och postar väl några kort också. Dock ville lämna en dagens låt innan jag sätter mig i bilen.

Red Hot Chili Peppers - Strip My Mind


Dagens låt

Det blir inte så mycket bättre!!


Cypress Hill - It Ain't Nothin


Christkindlmarkt något speciellt här nere

När det börjar närma sig december här nere i Österrike så är det ett frenetiskt byggande i alla städer och byar. Alla bygger på sina Christkindlmark stånd och de försöker alla bräcka varann. Traditionen med Christkindlmarkt är stor i Österrike och attraherar alltid mycket folk, turister och lokalbefolkningen. Det är alltid en bra stämning och mysfaktorn är mycket bra.
Jag har nu besökt tre stycken och jag gillar det skarpt. Gluhwein är obligatoriskt men när man väl är där så måste man ju även äta lite av vad som serveras vid sidan om :). Än så länge har Furstenbrunn varit bäst och man får ha lite tajming då den endast hålls två helger per år. Tvåa ligger Salzburgs egna Christkindlmarkt som även är rankad på 4e plats i Österrike av turister i år.

Ska försöka få in några bilder lite senare idag, glömde dem tydligen hemma.


Skidsäsongens första dag

Vi har nu haft snö några veckor på bergen men inte tillräckligt för att det skulle vara kul att åka. Dock förra veckan så fick vi ordentligt med snö även nere i stan Salzburg vilket för det mesta innebär att det är riktigt bra lite längre upp.
Hängde på Steve och Lucy med deras familj till Flachau för vilket skulle bli en grym dag i backen. Knappt något folk ute och bra väder = ROLIGT!På onsdag bär det iväg till Saalbach... fixar lite bilder då med ;)


Dagens låt

Yo yo yo! Återigen måndag med allt vad det innebär men långt ifrån en dålig dag. Vi har tydligen en röd dag på onsdag MUMS MUMS, blir nog att åka skidor igen ;).
Idag tipsade mig K om Brandon Flowers och nu lyssnar jag på första låten som dök av dem. Det får även bli dagens låt, merci K!

Brandon Flowers - CrossfireDagens låt

Hittade låten på youtube men inte av den gruppen jag ville men letar ni på Spotify så hittar ni versionen jag ville spela när ni söker på The Hellbenders - A gringo like me

Ennio Morricone - A Gringo Like Me


Lugn morgonstund

Med vintern kommer den mörkare årstiden och då känns det som om man kan ta det lite lugnare på morgonstunden. Med detta så blir det lite mer tid över för att sova en halvtimme extra och äta en gedigen frukost :) 


RSS 2.0