Dagens låt

Eminem - Love The Way You Lie ft. Rihanna


Dagens låt

Sitter på jobbet och lyssnar på gamla godingar medans jag försöker tömma min inkorg... pusst sååååå trist idag! Men en för den tiden helt ok låt med en för den tiden helt ok video :)

Bonnie Tyler-Holding Out For A Hero


Ruggigt värre

Förra veckans 25 grader med blå himmel och sol har försvunnit med besked! Istället har hösten tagit lite mer plats och bjuder på härligt kyliga dagar med regn och hagel. Blir svårt att använda min nu för tiden favvo skor om jag vill hålla dem någorlunda ok.


Spontanhelg i Stockholm

Tjabba alla där hemma! Sorry för min frånvaro men tog en spontanhelg i Stockholm för att träffa de vänner jag inte hann träffa så mycket på min semester. Åkte upp sent på fredagskvällen och kilade ner på Sturehof nästan direkt efter att ha lämpat av mina väskor hemma hos Ryssen. Mötte upp med Lieban och Barden för att ta några bira och skratta oss igenom några timmar på krogen, en bra början på en mycket bra helg.
Lördag förmiddag ägnade jag åt lite shopping och lyckades hitta lite saker jag ville ha. Lördagskvällen hade vi boka middag på Berns och vi var hela 12 polare som mötte upp. Kvällen var riktigt lyckad och jag har en väldig tur att ha så många bra vänner.
Helger som denna gör att man saknar Sverige och ens vänner. På samma sätt så bevisar helger som denna också att saker och ting aldrig förändras och de bästa vännerna kommer alltid välkomna en med öppna armar och kommer alltid finnas där för en!

Coldplay- Don't Panic

 
 


Laddar

Imornbitti ger jag mig av vid 7 tiden för att vandra uppför Unterberg igen :) har hittat ännu en sak jag tycker är kul här nere i Salzburg och det är inget mer märkvärdigt än att vandra i naturen. Så nu har jag fixat lite matsäck för turen, so wish me luck! Kommer vara ensam på turen men vänner har meddelats att jag är ute på en runda. God Natt!

Dagens låt

Ännu en fin dag i Salzburg och humöret är på topp! Ska förbereda ännu en vandring uppför Untersberg imornbitti, ser verkligen fram emot det om vädret kan hålla i sig. Så skönt för kropp och själ att göra dessa vandringar och cykelturer, man får verkligen tid till att stressa ner och bara vara.

Kato feat. Jon - Turn The Lights Off


Dagens Låt

Idag får det bli något svenskt känner jag och då kör vi

Håkan Hellström - En Vän Med En Bil


Untersberg

Vandrade uppför Untersberg igår och fick uppleva bergen på ett nytt sätt :). Grym natur, rätt höga temperaturskillnader bara på den biten vi gick och jäkligt krävande vandring. 1300 m lät inte så mycket men ska man ta sig upp den biten så tar det sin lilla tid och sen ska man ju ta sig ner med. Det tog oss 2 timmar och 20 min upp och sen 1 timme 35 min ner, kan ju säga att jag var rätt slut efter detta. Berget vi besteg är det till höger på kortet och så här ser det ut från mitt vardagsrumsfönster:


Snaaaart

Hell yeah!!! Kylan är här vilket betyder... snaaaaart kommer snöööööön!! Brukar öppna fönster och balkongdörr på morgonen för att få in frisk luft och idag blev det VÄLDIGT fräscht snabbt ;). Hade tänkt ta en tur på cykeln men det är tyvärr aningen för kallt just nu.
Idag bjuder jag på en låt som passar mycket bra till skidfilmer.

Danko Jones - Invisible




Skön eftermiddagslåt en lördag som denna

Har känt mig rätt trött och lättirriterad den gångna veckan så jag tänkte att det kunde vara läge att dra sig undan och bara vara en helg. Ägna tid åt eftertanke och rannsaka saker och ting, något jag känner kan vara bra för att landa, möta mig själv, för att hinna reflektera över riktningen jag tar i mitt liv etc. Detta kanske låter som om jag är nere men det är nog mer att jag är rätt trött överlag och behöver stanna upp ett par dagar. Lugna dagar kräver lugn musik.

Rain King - Counting Crows


Glömde nästan låten :)

En skön låt som jag vet att jag har haft innan, men då jag hade en nystart så kör vi den igen då den. En bra fredagslåt helt enkelt!

Robbie Williams - Road To Mandalay

 
 

Munchen Zoo

Klart jag ska dela med mig av några av de bilder jag tog på vårat Zoo besök



Georg tror att han ska bli av med handen av någon konstig anledning :)



Mäktigaste snubben på Zoo



Endast för att jag vet att Alvar gillade dem



Nåååååååja, visste inte att de bjöd på denna sortens show på Zoo


Lite bilder från U2

Olympia Stadion i Munchen är nog inte den bästa platsen för konserter men U2 lyckades få till det mycket bra ändå! Bra show och bra ljud = bra kväll :)



Förbandet värmer upp publiken



Någon minut innan Bono gör entre



Scenen är helt galet bra!


Munchen och U2

Igår tog jag en dag ledigt för att åka till Munchen och senare på kvällen se U2 i Olympia Stadium. Georg, min kollega, och jag kom iväg vid 8 snåret och tog oss via autobahn raskt upp till Munchen. Alltså tysklands autobahn är ju så sweet att köra, sällan några köer (peppar peppar) och så kan man ligga på "lite"! Ok när det väl smäller eller blir kö så blir man ju sittande ett tag.
Väl i Munchen så bestämde vi oss för att ta en förmiddag på Hellbrunn Tierpark (Zoo). Vi var i princip ensamma i hela djurparken fram till tolv och kunde i lugn och ro vandra omkring och se allt vi ville. Fick även möjlighet att se när det matade lite coola djur som tigrarna, järven och aporna, man blir som ett litet barn igen.
Eftermiddagen ägnade vi åt Munchens shopping gator samt en helt ok lunch på Hofbräuhaus Munchen. Dit får vi åka snart igen farsan :).
U2 var som vanligt mycket bra, en tvåtimmars konsert med dem märks knappt. Med detta i bakhuvudet så kör en U2 låt idag... ha ha ha surprise!!!

U2 - Beautiful Day





Så fri skulle jag också vilja vara

Har den senaste veckan sett mer och mer gäss vid sjöar och ängar här i området vilket är ett bra tecken på att den kallare årstiden är på intåg. Får mig dock att tänka på Mårten Gås, en högtid där man äter gås på mårtensafton och Nils Holgerssons underbara resa, en geografibok, en historiebok, en äventyrsbok men samtidigt en bok om att bli människa.

Idag skulle jag vilja vara lika fri som Nils och flyga söderut på en gåsarygg!

Låten som jag tänkte köra idag hörde jag för första gången i en film som heter 'Watership Down'. En tecknad film jag kan rekommendera.



Bright Eyes - Art Garfunkel

 


Bra helg

Tjabba! Ännu en helg avklarad hemma i Sverige och denna gång i Göteborg. Gammal hyresgäst ut och nya in, shopping, fika dejter och en stabil insats i Göteborgs nattliv :) var lite av de sakerna jag hann med. Det var skönt att bara kunna ägna helgen åt polarna, något jag känner att jag har missat tidigare och haft lite dåligt samvete för.
Hur som så är jag tack och lov tillbaka i Salzburg... iallafall ett lite tag till ;)

Hörde denna låt på TVn och den satte sig på hjärnan, får se vad ni tycker.

Emily Osment - Let's Be Friends

 

Dagens låt

En gammal goding som spelades senast jag shoppade mat. Alltid lika kul att man påminns av dessa låtar när man minst anar det. En klassisk video hör också till :)

Paul Young - Come Back And Stay 
 


Vardagsrum

Kommer inte ihåg om jag har postat någon bild av vardagsrummet ännu och orkar inte direkt kolla efter heller... så här kommer ett.



Kräftor

Igår blev jag utav någon underlig anledning så otroligt sugen på kräftor! Det fanns inget annat att göra än att sätta sig i bilen och åka ut till IKEA :) för att se om de möjligen hade några frysta sådana från Sverige. Det visade sig vara en bra chansning för jag fick tag på ett paket, lite aioli och bröd. De är ju inte som havskräftor men en liten känsla av Sverige och kräftsäsongen fick jag till ;).



Dagens låt

Imorn bär det av mot Göteborg och en helg med lägenhetsbyte och fest :)! Ryssen kommer ner från Stockholm vilket ska bli galet kul. Har blivit en hel del resande den senaste tiden och det verkar som om det kommer fortsätta så denna höst. Kul kul men ibland lite slitigt att hela tiden fara runt och leva ur resväskan. Hur som så har jag hittat en bra låt för just detta, enjoy!

Hoffmaestro - Highwayman


Dagens låt

En lugn låt för att få en mjuk start på dagen

Laleh - Hide Away


Morgon i Salzburg

Lovade att fixa några bilder från morgonjoggningen så här får ni några fräscht ;) tagna från imorse




DEXTER

Gamle Trofast! Gammal är han ju inte direkt men väldig lojal och håller ett ständigt öga på en. Han lämnade aldrig min sida under fyra dagars tid uppe hos mamma senast. Saknar min myspelle en aning så ska bli nice att få se honom till helgen igen :)


Hösten är här

Inte för att vi har dåligt väder eller så men sommaren är över och hösten har kopplat ett grepp om Salzburg. Det har börjat bli lite kyligare på morgonen och kvällen samt luften har blivit superfräsch. Jag gillar denna tid på året lika mycket som jag gillar fina tidiga vårdagar, friskt och fräscht vilket alltid piggar upp. Sen så gillar jag när det börjar elda för att värma upp husen här nere, det luktar riktigt gott och tar fram många bra minnen.
Idag när jag var ute på min morgonpromenad så lyssnade jag på följande låt medan solen reste sig över bergen. Ska försöka komma ihåg att ta en bild på det någon av de kommande dagarna. Gillade dock aldrig videon till låten men gillar att posta något med låtvalet.

Bronski Beat - Smalltown Boy ORIGINAL

Äntligen måndag eller fy fan måndag igen???

Känner många som inte gillar måndagar, vet ej riktigt varför de inte gillar just denna dag men det kan ju vara för att de är trötta på tillvaron eller jobbet. Om så är fallet så blir ju en måndag inte så rolig... ny vecka på skitjobbet... ny vecka med samma skit som förra osv!!!
Jag däremot ;) kääääääääääääääääänner ju aldrig såååååå!!! Nej nej, jag bara väljer livet, ser fram emot en ny vecka med nya utmaningar och känner att livet leker mest hela tiden. Nej men skämt åsido, visst kan man tycka att en måndag kan vara lite seg efter det att man har haft en grym helg men då man gillar det man gör så blir en måndag bara rolig och just idag så kändes allt rätt så enkelt från att jag gick upp till att nu sitta på jobbet :). Kör hårt mina vänner och ta tillvara på det goda för endera dagen så kan det vända.

Yolanda Be Cool & Dcup - We No Speak Americano 

  


Lördag morgon

Ohhh var just på väg ut för att få lite morgonmotion och så börjar det regna... inte alls lika sugen längre :(. Jaha då blir det att tänka om, te, juice, färska frallor från bageriet i huset och en morgonfilm i soffan låter lite smånice. SÅ FÅR DET BLI!

Jose Gonzalez - Heartbeats


Allt för många lösa trådar och en allt för rastlös själ

Fick ett fint mail igår av en väldigt fin person! Tack så mycket och det är aldrig fel att försöka lösa eller prata om ouppklarade saker. Så till dig K dagens låt

Reamon - Supergirl


Idag skiner solen på MIG :)

Det blev en runda till Belgiska puben igår :) och ett aningen tungt huvud imorse när jag gick upp. Dock det skakade man av sig direkt i duschen följt av en bättre frukost på Fingerlos (bästa frullen i stan) och de som kommer på besök kommer alltid serveras minst en morgon på detta hak.
Utöver det så kan det nog inte bli bättre än så här, solen skiner, lite kyligt i luften vilket passar mig och jag mår bra. Sådana här dagar måste man ta tillvara på och njuta så mycket man bara kan. Så vad ska vi köra för låt idag... får nog bli en av de låtar som tar mig tillbaka till semesterveckorna i Sverige.

Oskar Linnros - Från Och Med Du


Lunchdags

Har precis haft veckans tyskalektion och nu sitter jag vid datorn och äter lunch. Borde nog äta någon annanstans än framför datorn men idag får det bli såhär. Igår blev jag sugen på lite svensk mat så efter jobbet tog jag bilen till IKEA där köpte pyttipanna, köttbullar, gravad lax, gravlaxsås och diverse såser. Så idag blir det dillstuvad potatis med gravad lax... yummy yummy! Vad vore en svensk lunch utan lite svensk musik så här har ni ett brev från kolonien

Cornelis Vreeswijk - Brev Från Kolonien


RSS 2.0