Första cykelturen

Så i veckan hämtade jag min nya mountain bike från cykelbutiken i Kuchl en liten ort som ligger 2,5 mil utanför Salzburg. Michi's Radhandel heter butiken och har en grymt trevlig och kunnig personal, en av anledningarna varför jag köpte min cykel just där.
Igår blev min premiärtur av vilket visade sig bli en Heaven and Hell tur :). Heaven för att det är så himla fint runt omkring Salzburg och naturen är något speciellt. Vi cyklade ett par mil till en by som heter Fürstenbrunn där det finns en brant stigning på 3km och en lutning på 22% som värst och ner till 10% som lättast. Fick kämpa på rätt bra och det är först nu man fattar att killarna i Tour de France är helt tokiga och måste vara sjukt bra tränade. Vi vände på toppen och fick vila några minuter utför. Nere i byn stannade vill till på en biergarten och tog oss varsinn weissbier som belöning. Det var kanonväder med 24 grader varmt, sol och klarblå himmel, bättre cykelväder får man nog leta efter. 
Det var efter ölen och den välförtjänta pausen som Hell tog fart :)! Alla som har köpte en ny och sportig cykel vet att sadeln på dessa inte är allt för stor och inte allt för bekväm och detta gäller även min cykel. Jag kunde helt enkelt inte sätta mig ordentligt på hela vägen hem. Det gjorde såååå ont att jag nästan bara kunde stå utan att lida något fruktansvärt. Måste bara köpa riktiga cykelbyxor i dagarna.


Dagens låt

Har fastnat i 70 och 80 tals låtar de senaste dagarna och de får mig på riktigt bra humör så vi kör vidare på det även idag.

Ha ha ha back in the days så kunde också göra riktigt bra musikvideos ha ha ha ha!!!

Holding Out For A Hero - Bonnie Tyler


Dagens låt som borde väcka del minnen i familjen

Vet ej riktigt hur jag kom att tänka på denna låt imorse men den väcker en hel del minnen och jag får en bra känsla när jag lyssnar på den. Saknar er där hemma!

Words - F.R. David


Fick slänga in en inspelning från 2009 med

Dagens låt

Vaknade första gången vid 05.45 imorse men kunde som tur var somna om efter ett glas kallt vatten. Gick sedan upp vid 07 och då solen redan visade sig från sin bästa sida så öppnade jag upp för den friska kyliga morgonluften. Det är alltid väldigt fräsch luft här i Salzburg men jag gillar morgonluften bäst och idag var det en blandning av vår och vinterdoft som gled in i lägenheten. Blir ju pigg rätt snabbt så kände för lite go i musiken så det fick bli The Sounds idag.

Painted By Numbers - The Sounds


Dagens låt

Nu tittar solen fram igen :), värmer så skönt i ansiktet och jag skulle vilja ta ledigt denna eftermiddag. Kanske går lite tidigare istället om tillfälle ges. Då blir det en bra dag att lyssna på en gammal party dänga och minnas de varma somrarna och allt som hörde till.

Rise Up - Yves Larock


Mountain bike KING

Österrike är tydligen ett stort cykelland och nu när vädret blir bättre och bättre så kryllar det av entusiaster ute på vägar och berg. Givetvis var detta något som de på kontoret tyckte att jag skulle prova på och visst var jag game. Så förra torsdagen åkte jag ut på en runda med vår IT chef. Fick låna en av hans mountain bikes... den sämre givetivs ;) och så tog vi en lång runda i Salzburg och upp på ett mindre berg.
Det var sjukt kul, så kul att jag redan på lördagen var ute på stan för att hitta min egna lilla bike. Tror även att jag har hittat den jag vill ha... bör nog slå till imorgon och inte vänta allt för länge.

Måndag och dagens låt

Hmm... har inte så mycket att säga just nu verkar det som, aja får suga på det lite då. Lugn skön låt som kickade igång den nya veckan.

Just My Imagination - The Cranberries


En söndagslåt till K

Med fina komplimanger kommer man långt ;) och bör belönas med en låt då det skänker glädje till personen ifråga. Därför är denna till dig K

Candy Kane - Caesars


Dagens låt

Idag är en bra dag!!! Svårt att beskriva känslan jag hade när jag vaknade men jag kände mig helt enkelt glad och sugen på nya utmaningar. Motiverad för framtiden kan man säga och extremt driven att leva ut mer.... nu jävlar ska vi ha skoj!!


Go Your Own Way - Fleetwood Mac

 

Dagens låt

Våren är här med besked nu!! Solen skiner och det kommer bli bra varmt idag. Lyssnade på denna låt när jag tog min morgonpromenad.

Amazing - George Michael


Dagens låt

Våren är här med besked nu!! Solen skiner och det kommer bli bra varmt idag. Lyssnade på denna låt när jag tog min morgonpromenad.

Amazing - George Michael


Trött kollega

Ohhh nu kom min trötta kollega in!! Han som alltid mår skit och inget är positivt med. Kom in, satte sig, sa hej och satte på sig hörlurarna för att lyssna på musik... rolig snubbe. VILKET SKÄMT!!!
Ja ja, skitsamma, på detta sätt slipper jag prata med honom.

Dagens låt

He he he idag blir det en låt som jag alltid lirade på kontoret i Stockholm bara för att reta kollegorna, fick alltid några fina kommentarer när jag drog upp volymen :). Allt eftersom så började jag gilla den och nu så tar den fram många bra minnen, så kalla mig vad ni vill men jag tänker lyssna på denna några gånger idag! Man får sig även ett litet skratt av videon

Tired Of Being Sorry - Enrique Iglesias

Dagens låt

Ännu en dag då valet lämnas in i senaste laget, därför blir det en glad och uppiggande bit. Lite dålig kvalitet på videon tyvärr.

How Good It Could Be - The 88


Matlåda

Känner verkligen hur ohälsosamt jag har levt i Amsterdam och då är det dags att ta tag i det hela igen! Matlådor och mycket träning får stå på schemat resten av denna månaden iallafall. Imorgon blir det stekt lax med en fullkorns pastasallad och till mellanmål ett äpple samt en lättare fullkornssmörgås.


Dagens låt

Idag så fastnade jag för A-ha

Hunting High and Low - A-ha

http://www.youtube.com/watch?v=MwSL_eTYScs

Taxi Amsterdam - Salzburg

Hej hej! Är nu tillbaka i Salzburg efter en händelserik vistelse i Amsterdam. Tog flyget till Amsterdam tidigt på onsdagsmorgon och anlände vid lunchtid. Eftermiddagen gick åt för att montera upp våra två bås på mässområdet, vilket alltid brukar ta lite tid. Vet ej om det var på onsdagen eller torsdagen som jag började höra lite rykten om någon vulkan på Island men tänkte inte så mycket på det.
Mässan var torsdag och fredag med lite middagar på kvällarna, så ett rätt fullspäckat schema för vår del. Blir alltid sena kvällar med representation etc och sen tidiga dagar när mässa öppnar sina dörrar.
På fredagen var det tänkt att jag skulle ta ett kvällsflyg till Warszawa för att möte upp med grabbarna från Göteborg. En grabbhelg var planerad sedan månader tillbaka och något alla hade sett fram emot. Det var först på  fredag morgon som allvaret med vulkanen tog fart. Mutte ringde upp mig och sa att de inte kommer med flyget och att fler och fler flygplatser började stänga ner... suck ja ja det var ju inget att göra åt saken. Tänkte jag kunde ju alltid åka dit själv och se lite av Polen. Men det blev det inget med och anledningen vet ni alla om vid detta laget. Så här i efterhand så var det nog bra att vi aldrig kom dit då Polen var i landsorg över sin döde president och hans begravning ägde rum just på lördagen.
Amsterdam, blev som jag kan tänka mig alla andra städer i Europa, ett stort kaos. Inga flyg, fullbokade tåg och slut på hyrbilar. 18000 människor sov på flygplatsen. Fredagen stängde de ner tågstationen för att det inte gick att köpa mer biljetter. På lördagen fick man köa i två timmar för att få tag på en kölapp till den verkliga biljettkassan, det var helt sjukt och jag har aldrig sett något liknande. Samtidigt om detta hände så gick hotelpriserna upp med 100% och jag känner verkligen med de som var på semester och inte har ett företag i ryggen som backar upp dem för det finns inte så många utvägar i ett sådant läge.
Vi beslutade oss för att ta en taxi till Salzburg som företaget gick med på att betala. En sweet räkning på €2500 och 8 timmar i taxi :). Hur skönt som helst att komma hem och kunna koppla bort det där.
Ännu en gång så inser man att man har det bra här i livet!

Amsterdam och dagens låt

Åker till Amsterdam imorgon bitti och kommer bo på NH Grand Hotel Krasnapolsky som ligger rätt centralt i stan. Ska bli skönt att komma ut ur kontoret lite samt träffa lite kunder och samarbetspartners. Har tyvärr blivit lite drygt med min kontorspartner som alltid verkar vara på dåligt humör utav någon skum anledning. Det spelar ingen roll hur glad man är eller hur pigg man känner sig, när han kommer in med sin dåliga attityd så dämpas det hela. Visst skiter jag i honom men hade varit lättare att bibehålla arbetsglädjen om han bara hade försökt lite iallafall.
Nej nu ska det packas och så kanske man unna sig ett glas rött :)


Ambitions - Donkeyboy

Dagens låt

Så imorrn bär det av till Amsterdam och flyget avgår kl06.15, yes ni läste rätt, helt sjuk tid. Betyder väl att jag får gå upp vid 04.30, ska dock inte klaga då jag får resa lite emellanåt med. Denna mässa blir nog relativt liten men bra att vara där och visa upp sig verkar det som. Blir att köra extra hårt idag så jag hinner få bort lite saker på TO DO listan.

Simon Says - Laleh


Dagens låt

Måndag igen och jag har haft en mycket bra helg! Ska resa bort i veckan och har en del att stå i, kanske skriver något senare ikväll.

Shake The Disease - Depeche Mode


Bara småskrattar lite för mig själv

Vet inte riktigt vad ni kommer tycka om mig nu men jag måste bara skriva lite om detta. För några dagar sedan så kom jag hem efter jobbet och kände att jag ville passa på att städa lite då jag ändå inte hade något planerat för kvällen. Så jag började med att röja undan saker och ting som stod framme och vek ihop lite tvätt för att sedan avsluta med att dammsuga hela lägenheten. Det var väl inte så smutsigt från början men ändå skönt att få det helt rent och fräscht. Satte på lite skön musik, korkade upp en öl, öppnade fönstren och körde igång. Allt kom på plats, dammsög sovrummet och skulle just börja på hallen så ringde telefonen... hade tydligen städat bort den så fick mig ett litet spel innan jag hittade den i byxfickan i garderoben :). Det var en kollega som undrade om jag inte hittade hem till honom då jag var några minuter sen till en spelkväll, ooooops hade jag totalt glömt av. Av med shortsen, in i duschen, på med kläderna och i bilen (hade bara hunnit dricka några klunkar öl). Så jag lämnade dammsugaren avstängd i hallen som på bilden.



Som ni ser så ligger den mitt i hallen och spärrar nästan vägen in till badrummet. OK, så jag kommer hem rätt många timmar senare och är lite för trött för att börja packa undan den givetvis. Hoppar i säng och sover allt för lite för att vara riktigt på hugget kommande dag. Vilket då betyder att jag bara kliver över dammsugaren några gånger den morgonen då jag ska in i badrummet eller sovrummet... ja ja ni vet nog vart detta leder. När jag kommer hem den eftermiddagen så är planen att kila iväg till gymmet och sen komma hem för att städa klart, bra tanke eller hur :). När jag går fram och tillbaka i rummen för att få ihop träningssakerna så håller jag givetvis på att snubbla över denna städgrej, den kan inte ligga mer dumt till. Ha ha ha jag börjar skratta bara jag skriver om det igen, för när jag håller på att snubbla över den så tänker jag "Hur arg kommer du inte vara när du väl mosar in tån i den eller trillar på riktigt över den där dammsugaren" men flyttar jag på den NEJ NEJ! Utan nu blir det mer en egen utmaning där jag vill se hur jag kommer reagera när jag väl, och det är bara en tidsfråga, kör foten i den. Helt sjuk grej att göra och jag förstår fortfarande inte grunden till det men men så blev det. Kom hem senare på kvällen, tittade lite film, åt lite och gjorde mig klar för sängen. Då kom första smällen, håller på att snubbla in i dörren när jag går från badrummet till sovrummet, ett svagt men snabbt FAAN slinker ut min mun innan jag kommer på mig själv, ler lite lätt därefter och hoppar i säng. Tar givetvis inte undan dammsugaren denna gång heller.
Nästa morgon kommer nästa smäll då jag ska hämta mobilen från sovrummet, lite lätt stressad kör jag foten rakt in DAMMSUGARJÄVELN ha ha ha och det gjorde ont med. Utmaningen är gjord med avsikt, jag vet att den ligger där och det bör inte finnas en chans att jag missar den men ändå så efter ett tag så glömmer man av den, nästan inte ser den mer.
Detta fortsätter i två dagar, snubblar inte så ofta över den men varje gång jag gör det så istället för att bli irriterad, som man kan bli, så småler eller småskrattar jag varje gång. He he he what is the wrong?????

P.S. Den är borta nu och allt är tillbaka till det vanliga


Dagens låt

Against All Odds - Phil Collins


Dagens låt

Denna har man hört några gånger medans vi bilade från Waterloo till Vallentuna när vi var små. Pappa sträckkörde och det var inte alltid en smärtfri resa men har många roliga minnen från den tiden.

Up Where We Belong - Joe Cocker and Jennifer Warnes


Sova gott musik

Ohhhhh suttit uppe för länge igen... måste lägga mig direkt men inte utan denna låt i bakgrunden

Wonderful Tonight - Eric Clapton

Tillbaka från Göteborg

Så då var man tillbaka i Salzburg efter ett rätt så händelselöst men skönt besök i Götet. Såg ett tag ut som om jag inte skulle få träffa så många av polarna då de flesta besöker släkt och vänner över påskhelgen. Dock så hittade man några guldkorn som hade lite tid över för lilla mig :).
På lördagen gick jag på stan med Sara och Anders som hade kommit ner från Stockholm för att fira påsk och komma bort från storstan några dagar. Indisk lunch följt av en efterlängtad espresso i Victoria passagen gjorde dagen så gott som komplett. Därefter blev det att röja runt i lägenheten några timmar för att göra plats för min nya hyresgäst.
Åt lunch med Carina och Mackan på Avalon på söndagen och fick avnjuta en bättre hamburgare gjord på högrev. Alltid kul att träffa dem och jag saknar verkligen dessa vardagliga träffarna när man bara sitter ner och pratar om allt och inget. De ska ha barn i Juli och det är kul att se hur det på ett positivt sätt påverkar ett par när de går i väntans tider och ser fram emot sin nyfödda och ett helt nytt liv väntar dem.
Blev bjuden på middag hemma hos Lina och Peter på söndagskvällen. De har precis blivit föräldrar och har fått en riktigt liten söt Emma som man bara inte kan sluta titta på. Riktig mysig kväll med en varm familjekänsla som gjorde gott.

Fick en annorlunda känsla när jag kom till Göteborg denna gången, det kändes inte som förr och kan bero på att jag har fått lite distans till staden efter några månader i Salzburg. Visst var det skoj att vara där men den där hemmakänslan infann sig inte som tidigare. Behåller dock min lägenhet ett år till eller så och vem vet det kanske blir mitt hem sen igen... känn ingen sorg för mig GÖÖÖÖÖÖTEBOOORG!!!

Dagens låt

Nu närmar vi oss den efterlängtade lanseringen av den nya sidan.... ÄNTLIGEN!!! Trodde detta skulle ta för alltid men nu så är det jobbiga förbi, kan man ju alltid hoppas :). Nästan så man vill hoppa upp på bordet och dansa lite och därav låten för dagen.

Dance With Somebody - Mando Diao


Dagens låt

Första dagen tillbaka på jobbet efter påskhelgen och känner för lite Snook, så de får öppna veckan med denna låt.

Snook svett och tårar - Snook



 

Dagens låt

Hur mycket kan man ha att göra igentligen??? Inte stressad men vet ej hur jag ska hinna med allt ;). Aja jag flyger till Göteborg om några timmar så lite saker får nog vänta tills nästa vecka. Här får ni en låt som får mig att tänka på Götet, det är inte texten som gör det men jag lyssnade en del på Håkan under en period där så därav.

Vi två, 17 år - Håkan Hellström

Dagens låt

Vad är det som händer?? Ännu en dag då jag är sen på dagens låt... inte ok

Så vad blir det idag då, får bli lite musik som alltid funkat för mig

Socker - KENT


RSS 2.0